Din Gasmester tlf.: 48 14 34 36

Solvarme


Solvarme – Hvordan?

I daglig tale også kaldet solvarmeanlæg eller solfangere. Udgangspunktet er, at man normalt monterer 2-3 varmeabsorberende paneler på taget. Panelerne er fyldt med væske, og panelerne omdanner solens energi til termisk energi. Energien transporteres ind i huset via den cirkulerende væske, og energien bruges typisk til opvarmning af brugsvand eller som supplement til rumopvarmning.

En god investering?

Solvarme kan være en rigtig fornuftig investering,  besparelsen afhænger dog af faktorer som antal beboere, forbrug af varmtvand, antal kvadratmeter på hus samt solvarmeanlæggets størrelse.

Montering af solvarme er normalt en simpel sag, der tjener sig hjem over en kort årrække. Samtidig slipper du for bekymringerne omkring stigende energipriser. Et solvarmeanlæg bruges til produktion af varmt vand, til opvarmning eller til begge dele. Har man f.eks. gulvvarme, kan man få stor glæde af solvarme. Du kan herved holde varme i badeværelses gulvet hele året, uden den større merudgift.

Man skal naturligvis kende begrænsningerne på et solvarmeanlæg. Det kan ikke alene dække opvarmningen af et hus/byggeri. Det skal som oftest kombineres med en olie eller gaskedel. Det betyder dog ikke, at du ikke på en solrig vinterdag vinder en masse “gratis” energi, blot man husker at man på overskyede dage er nødsaget til at trække på en alternativ energikilde.

 

Tænk Sol hvis..

  • Skal du udskifte dit tag, så kan det være økonomisk fordelagtigt at tænke sol ind i løsningen
  • Nybyggeri – står du foran tegningerne på projekt nyt hus, så tænk sol med. Specielt hvis du samtidig overvejser spa i badeværelset
  • Kommunale skoler og sportshaller er ofte et oplagt emne til solvarme
  • Boligforeninger har ligeledes ofte mulighed for at hente store besparelser på budgettet ved installation af solvarme
  • Suppler elvarmen i sommerhuset med en solløsning